Xiaomi heeft bekendgemaakt wanneer de Xiaomi Mi Band 2 zal verschijnen, al is dat voorlopig nog alleen in China en niet de rest van de wereld. De nieuwe en goedkopere fitnesstracker moet vanaf 7 juni verkrijgbaar zijn op de Chinese markt.

Xiaomi Mi Band 2 komt nog niet naar Nederland

De bestuursvoorzitter van Xiaomi heeft laten weten dat de Xiaomi Mi Band 2 voorlopig alleen in China wordt uitgebracht. Dat maakt Lei Jun bekend tijdens het evenement waarop het bedrijf zijn eerste drone heeft aangekondigd, een drone die in staat is 4K-video's te schieten. De nieuwe en goedkopere fitnesstracker moet op 7 juni verschijnen op de Chinese markt. Op moment van schrijven is er nog maar weinig bekend over het apparaat op het gebied van specificaties, maar het lijkt er in elk geval op dat Xiaomi niet heeft stilgezeten sinds de Pulse.

Op de foto die de ceo van het bedrijf eerder op internet had geplaatst, is duidelijk een scherm op de wearable te zien, waarvan verwacht wordt dat dat aanraakgevoelig is. Ook is er mogelijk een knop te zien, waarvan nog niet bekend is wat je ermee moet doen. Waarschijnlijk kun je tussen verschillende modi en schermen wisselen met een druk op die knop. Verder is de verwachting dat Xiaomi wederom basale fitnessfuncties wil aanbieden. Zo kun je mogelijk het aantal genomen stappen, verbrande calorieën en de tijd bijhouden.