Er zijn renders opgedoken van wat mogelijk de Xiaomi Mi Band 2 kan zijn: een fitnesstracker met een klein touchscreen aan de bovenkant. Het Chinese bedrijf heeft helaas nog niets aangekondigd voor de opvolger van de populaire Xiaomi Mi Band.

Is dit de Xiaomi Mi Band 2?

Online zijn er een aantal renders (een visualisatie van een (mogelijk) product) opgedoken, waarop we mogelijk de Xiaomi Mi Band 2 zien. De wearable zou dit jaar moeten uitkomen en een touchscreen krijgen aan de bovenkant, die op je pols rust. Wat je met dat touchscreen precies allemaal kunt, is natuurlijk niet bekend. Xiaomi heeft namelijk nog helemaal niets gezegd over de Xiaomi Mi Band 2, maar we denken dat de fitnesstracker qua functionaliteit en gebruiken mogelijk de Microsoft Band achterna gaat, vanwege het soortgelijke design.

De Chinese fabrikant heeft enorm veel succes met de Xiaomi Mi Band, de eerste fitnesstracker van het bedrijf. De trackers kosten zo'n vijftien dollar - wat ver onder de prijs van de gemiddelde fitnesstracker en -armband ligt. Het is daarom ook helemaal niet gek dat er al zes miljoen exemplaren zijn verscheept tot op heden en dat Xiaomi wordt genoemd als één van de meest succesvolle wearable-makers van dit moment. De eerste Xiaomi Mi Band werd bijna een jaar geleden gelanceerd (in juli), dus is het hoog tijd voor een opvolger van het apparaat.

Naast het gerucht dat de Xiaomi Mi Band 2 een touchscreen krijgt (zie daarvoor de bovenstaande afbeelding), gaat ook het gerucht rond dat de fitnesstracker NFC-technologie ingebouwd krijgt; daarmee zou je twee Mi Bands aan elkaar kunnen koppelen. Omdat NFC nu ook een populaire manier is om betalingen mee te verrichten, zou het ook goed mogelijk kunnen zijn dat de techniek daarvoor gebruikt gaat worden. Mogelijk wordt de fitnesstracker hierdoor wel duurder dan zijn voorganger - maar dat zien we wel met de officiële aankondiging.