Xiaomi heeft dan eindelijk de Xiaomi Mi Band 2 uit de doeken gedaan. Het is een uitgebreide fitnesstracker die in de VS 22 dollar gaat kosten. De tracker beschikt over een oled-scherm waar je onder meer de tijd op kunt zien.

Dit is de Xiaomi Mi Band 2

De kogel is door de kerk: Xiaomi heeft de Xiaomi Mi Band 2 aangekondigd. Dit is een fitnesstracker die beschikt over een klein oled-scherm, waar je de tijd op kunt zien. Ook kun je op dat schermpje checken hoe het met je hartslag zit en hoeveel stappen je hebt gezet. Naast de optische hartslagmeter is er ook een sensor aanwezig die je slaap in kaart kan brengen. De Mi Band 2 is niet alleen waterdicht (IP67 gecertificeerd), maar gaat ook tot twintig dagen mee op een volle batterij (uiteraard heeft Xiaomi dit gemeten bij een normaal, en niet intensief, gebruik).

xiaomi-mi-band-2-ip67

De Xiaomi Mi Band 2 beschikt over een geanodiseerde knop van 0,05 millimeter en over een verbeterde algoritme met betrekking tot het bijhouden van je stappen. De band is gemaakt van hypoallergeen silicone. Verder is er Bluetooth 4.0 (tweede generatie) aanwezig voor een stabiele verbinding tussen fitnesstracker en smartphone. Xiaomi geeft aan dat de tracker 149 Chinese yuan kost. Dat is omgerekend 22 dollar (of iets minder dan twintig euro). Of de fitnesstracker ook naar Nederland toe komt, is op moment van schrijven helaas nog onduidelijk.