Hoewel de Xiaomi Mi Band 2 nog steeds een prima fitnesstracker is, mag er best een upgrade komen. Die komt er ook; de Xiaomi Mi Band 3 verschijnt dit jaar. Dat heeft de CEO van het Chinese bedrijf laten weten aan Chinese media.

Xiaomi Mi Band 3 verschijnt in 2018

De Xiaomi Mi Band is een zeer populaire fitnesstracker, over heel de wereld. De trackers doen wat ze moeten doen en vragen daar geen hoog bedrag voor. Hoewel de Xiaomi Mi Band 2 nog steeds een prima apparaat is, mag er best een upgrade worden uitgebracht. En die upgrade verschijnt nog voor het einde van het jaar, heeft CEO Lei Jun bekendgemaakt. Eerder dook er ook al een bluetooth-certificaat op van de Xiaomi Mi Band 3, maar daar stonden verder geen details in over het polsapparaat (behalve dat er ondersteuning is voor bluetooth 4.2).

Op moment van schrijven weten we dus nog niet wat we precies mogen verwachten van de Xiaomi Mi Band 3. Dat geldt voor de specificaties, het design en natuurlijk de prijs. Ook weten we nog niets over het moment van aankondigen en uitbrengen. De Xiaomi Mi Band 2 werd in juni van 2016 uitgebracht, dus is het geen vreemde gedachte als de Chinese fabrikant ongeveer rond dezelfde tijd de opvolger lanceert. Het wachten is nu op de presentatie; mocht de lancering in juni zijn, dan laat die onthulling ook niet lang op zich wachten.