Xiaomi heeft een goedkope virtual realitybril gepresenteerd. De Mi VR Play 2 kost in China omgerekend slechts elf euro. Op 19 april zou de bril al op de markt komen.

Dit is de Mi VR Play 2

De Mi VR Play 2 volgt de Mi VR Play op, die vorig jaar op de markt werd gebracht. Ook dat was een vrij goedkope virtual realitybril. De vorige was voornamelijk van plastic, de nieuwe is - net als de VR-bril DayDream van Google - van textiel, of daarmee bedekt. Hij is lichter, wat het draagcomfort moet verbeteren. Voorts zitten er niet voor het oog zichtbare gaatjes in, voor luchtcirculatie zodat het een beetje fris blijft in de bril.

Voor een mobiele telefoon

Deze VR-bril werkt net als de Google DayDream of Cardboard: je steekt er je eigen mobiele telefoon in. Dan start je een app of een film en ga je letterlijk rondkijken. De bril wordt door Xiaomi zelf omschreven als speelgoed. Dat is het ook wel: het is een aardige kennismaking met het fenomeen virtual reality, maar voor het echte werk heb je toch bijvoorbeeld een HTC Vive nodig. Alleen is die veel duurder.

Chinese webwinkels

Het is niet helemaal helder of de nieuwe VR-bril van Xiaomi ook buiten China zal worden verkocht. Met de vorige variant was dat wel het geval, dus wellicht komt hij nog deze kant op. In Chinese webstores zal hij ongetwijfeld ook snel te koop zijn. Gezien de lage prijs zal hij zonder importheffingen kunnen worden besteld.