Wang Huang, de CEO van Huami, heeft naar buiten gebracht dat Xiaomi in het tweede kwartaal van 2016 zijn eerste smartwatch zal onthullen. Ook kunnen we in diezelfde periode een volgende generatie van de Mi Band's verwachten. Huami is het bedrijf dat zich ontfermde over de Mi Band en de CEO daarvan bracht meer informatie naar buiten over de aanstaande producten van Xiaomi.

De eerste smartwatch van Xiaomi

Volgens de eerste gegevens zal Huami zowel de eerste smartwatch van China's grootste smartphoneverkoper als de nieuwe fitnesstracker produceren. Ook maakte Wang daarbij bekend dat de nieuwe producten binnen twee maanden onthuld zullen worden. De smartwatch zou onder andere beschikken over een scherm en over gezondheid-gerelateerde functies. Verder heeft men nog niets naar buiten gebracht over de verdere specificaties of over de prijs. Wat wel duidelijk is, is dat het horloge tegelijkertijd met de nieuwe Mi Band gepresenteerd moet worden.

Details over de nieuwe Xiaomi Mi Band

In het door Wang naar buiten gebrachte rapport valt ook te lezen dat de volgende generatie Mi Band onafhankelijker zal worden van de aangesloten smartphone. Mogelijk wordt het dan ook de eerste wearable van Xiaomi met een schermpje. Liefhebbers moeten wel een hogere prijs verwachten dan de prijs van de vorige versie. De naam van de gadget is nog niet bekend, al doet het gerucht de ronde dat hij Xiamo Band 2 gaat heten.