Google heeft de officiële YouTube Gaming-applicatie op Android van een speciale modus voorzien, namelijk de Google Cardboard-modus. Met deze mogelijkheid zijn gebruikers in staat om de video's op de streamingdienst te bekijken alsof ze in een bioscoop zitten.

Bekijk YouTube Gaming met Google Cardboard

YouTube Gaming is een videostreamingdienst die de concurrentie aangaat met Twitch, hét live gamestreamplatform van dit moment, waar de meest bekende gamer miljoenen views per video kan genereren. Om ervoor te zorgen dat YouTube Gaming relevant blijft in de strijd om het meest populaire live streamplatform, voegt Google snel nieuwe mogelijkheden toe middels updates. Deze week krijgt YouTube Gaming op Android namelijk ondersteuning voor Google Cardboard, de kartonnen virtual reality-bril van de zoekmachinegigant.

Wanneer je de Google Cardboard-modus aanzet en je je smartphone in de Google Cardboard-houder plaatst, dan kun je de video's bekijken alsof je in een soort bioscoop zit. Op dit moment ondersteunt YouTube Gaming alleen 2D als kijkmodus, maar we kunnen ons voorstellen dat zowel 3D als virtua reality binnenkort ook worden toegevoegd aan de mogelijkheden van YouTube Gaming, niet in de laatste plaats omdat Google die mogelijkheden ook aan 'het normale YouTube' toevoegt. Tot die tijd doen we het met de 2D-modus.