Google heeft bekendgemaakt dat de app van YouTube voortaan live 360-graden video's en ruimte audio ondersteunt voor vr-headsets, zoals Cardboard. Daarnaast heeft de zoekmachinegigant wederom een afspeellijst aangemaakt, om je de ruimtelijke audio te laten ervaren.

YouTube met live 360-graden video's en ruimtelijke audio

Google heeft aangekondigd dat de YouTube-app voortaan ondersteuning aanbiedt voor live 360-graden video's en video's met ruimtelijke audio. YouTube heeft zichzelf ten doel gesteld voorheen gelimiteerde ervaringen toegankelijk te maken "voor iedereen, overal en op elk moment". Daarvoor heeft het bedrijf in dit geval samengewerkt met bedrijven als VideoStitch en Two Big Ears, zodat er software ontwikkeld kon worden die dus deze nieuwe features kan aanbieden. Ook heeft YouTube een afspeellijst aangemaakt voor de ruimtelijke audio.

[irp]

Met die afspeellijst krijg je meteen een indruk van wat ruimtelijke audio nou precies is en hoe dat klinkt, dus pak snel je Cardboard uit de kast, prop je smartphone erin en speel de onderstaande lijst af. In totaal gaat het om zes video's. Met ruimtelijke audio kunnen luisteraars precies aangeven waar het geluid vandaan komt - niet alleen of het van links of rechts, maar ook of het van voor of achteren komt, bijvoorbeeld. Vooral voor virtual reality- of 360-graden video's is dit een must, zodat je helemaal ondergedompeld kan worden in die ervaringen.