Google heeft een update uitgebracht voor de iOS-app van de videostreamingdienst YouTube, waardoor je video's ook in Google Cardboard kunt bekijken. Voorheen was dit een functie die exclusief op Android beschikbaar was.

Bekijk video's in vr met Google Cardboard

Het is vanaf nu ook mogelijk video's in virtual reality te bekijken wanneer je je iPhone in Google Cardboard stopt en een video checkt via de YouTube-applicatie. Google heeft namelijk een update uitgebracht voor dat platform die de feature heeft toegevoegd. Het gaat niet om een selectie video's op het videonetwerk: je kunt alle video's bekijken in virtual reality. Je hebt daarvoor uiteraard wel een Google Cardboard nodig - een kartonnen vr-bril met twee lenzen erin. Daar stop je je iPhone in en je kunt meteen beginnen met het bekijken van video's.

Van tevoren dien je natuurlijk nog wel even een video aan te tikken en de vr-modus te activeren. Dat doe je door op de drie puntjes rechts in beeld te tappen. Vervolgens zie je een aantal opties. De meest rechter heeft het icoontje in de vorm van Google Cardboard, met de tekst 'Cardboard' eronder. Die tik je aan en de rest is magie. Je vindt de nieuwste versie van YouTube voor iOS nu in de App Store. Het gaat hier om versie 11.18, die gratis te downloaden is. Voorheen was Cardboard-ondersteuning alleen beschikbaar op Android, sinds november 2015.