Er wordt langzaam een update uitgerold voor de YouTube-app op de PlayStation 4, zodat je de video's in vr met PlayStation VR kunt bekijken. Het kan zijn dat het nog even duurt voordat de update bij iedereen is aangekomen -- maar hij is in elk geval onderweg.

YouTube-video's in PlayStation VR bekijken

De PlayStation VR heeft toegang gekregen tot de grote en groeiende collectie virtualreaality-video's die nu al te vinden zijn op het grootste online videoplatform van dit moment: YouTube. De YouTube-app op de PlayStation 4, waar je de virtualreality-bril aan koppelt, is van een update voorzien, die heel langzaam uitgerold wordt door zoekmachinegigant en eigenaar Google. Je kunt zelf nakijken of je de juiste appversie op je spelcomputer hebt staan, door op het versienummer te letten. Versienummer 1.09 bevat de ondersteuning voor PSVR.

Wanneer je de update hebt ontvangen en in het bezit bent van de virtualreality-bril, dan krijg je een keuze voor het bekijken van video's op het platform. Je kunt kiezen voor de normale, maar ook voor de PlayStation VR-versie. Kies je voor de laatste optie, dan kun je alle video's op YouTube bekijken met de headset op. De headset had al toegang tot een collectie video's, maar YouTube is nou eenmaal de grootste aanbieder van (gratis) videomateriaal op dit moment. Dus is de ondersteuning voor de bril belangrijk -- en natuurlijk hartstikke leuk.

Lees ook onze recensie van de PlayStation VR.