Google wil het later dit jaar mogelijk maken dat mensen samen naar 360-graden-video's kijken binnen de YouTube VR-applicatie. Via de microfoon van een vr-apparaat kunnen mensen dan ook met elkaar praten over die video's.

YouTube VR en 360-graden-video's

Google is voornemens om later dit jaar een update uit te brengen voor YouTube VR waardoor het mogelijk zal zijn samen naar 360-graden-video's te kijken. Daar heb je uiteraard wel een virtualrealityheadset voor nodig met de app aan boord. Ook is het handig om een microfoon te hebben (op de headset of de telefoon die in de headset zit), zodat je ondertussen met elkaar kunt praten over de dingen die je ziet. Zo kun je bijvoorbeeld iemand ergens op wijzen, waardoor de interactieve ervaring van de 360-graden-video's verbeterd kan worden.

Wanneer de functie precies beschikbaar zal zijn, is nog niet bekendgemaakt door de zoekmachinegigant. Het enige wat we op dit moment dus weten is dat die 'later dit jaar' zal verschijnen. In beeld zie je straks ook kleine, aanpasbare avatars staan, zodat je kunt zien wie er praat en waar diegene naar kijkt. Mocht je al een virtualrealityheadset, zoals een Oculus Rift of een HTC Vive, hebben, dan kun je nu ook al samen met iemand anders 360-graden-video's bekijken. Maar dan moeten je vrienden natuurlijk dezelfde headset thuis hebben liggen.