YouTube zou van plan zijn om te gaan beginnen met het uitzenden van live 360-graden video's. Helaas is nog niet bekend wanneer die video's beschikbaar zijn. Wel zou de videowebsite al met verschillende cameraproducenten in gesprek zijn over de mogelijkheden.

Gerucht: live 360-graden video's onderweg naar YouTube

YouTube zou achter de schermen in gesprek zijn met enkele cameraproducenten, omdat de videowebsite voornemens zou zijn live 360-graden video's te gaan aanbieden. De site heeft nog niet gereageerd op deze geruchten en helaas is er ook nog niets bekend over een releasedatum. De manier waarop mensen straks zelf live in 360 graden zouden kunnen uitzenden, zo eenzelfde wijze moeten gaan gebeuren zoals dat met huidige live video gebeurt. Op dit moment zijn er maar weinig camera's hiertoe in staat en dat is de kwaliteit vaak ook nog laag.

Om dit voor elkaar te krijgen, zal er een soort standaard moeten komen die ervoor zorgt dat alle data van zo'n 360-graden camera wordt omgezet, zodat YouTube het daarna kan ontvangen en uitzenden. Hoe het precies gaat werken, is de geruchtenmolen nog niet over uit, maar dat er aan gewerkt wordt, lijkt inmiddels zeker. Het is nu al wel mogelijk om 360-graden video's te bekijken via de videowebsite, maar die zijn natuurlijk niet live. Ook zijn die video's te bekijken met een Google Cardboard (Googles virtual reality-doos) in je hand.