Het is een YouTuber gelukt om een Game Boy Advance-emulator te laten draaien op zijn smartwatch met daarop Android Wear als OS. In de video zien we de hacker annex gamer genieten van een potje Mario Kart: Super Circuit.

Mariokarten op je Android Wear-smartwatch

Ongeveer een jaar geleden is het een fanatieke en hobbyhacker gelukt om Game Boy Color-spellen af te spelen op een Android Wear-smartwatch. Hoewel dat al een redelijke prestatie was, is het nu iemand gelukt een stapje verder te gaan. De YouTuber onder de naam Hacking Jules is het namelijk gelukt om een Game Boy Advance-emulator te laten draaien op zijn Android Wear-horloge en in de onderstaande video zien we hoe de beste man geniet, maar toch een beetje worstelt met de besturing van de GBA-titel Mario Kart: Super Circuit en meer.

De smartwatch in kwestie is de LG G Watch, één van de oudste Android Wear-smartwatches. Zoals altijd geldt dat je hier niets mee kunt als consument, maar het is toch enorm tof om te zien wat de community kan bereiken met oude hardware en software. Dit zijn dingen die we ons enkele jaren geleden niet hebben kunnen voorstellen - niet in de laatste plaats omdat een game als Mario Kart pas écht speelbaar is met een feilloze besturing. En als je goed naar het scherm in de video kijkt, dan overlappen de verschillende knoppen elkaar...

Hoe dan ook, er zijn ook wat rustigere games beschikbaar op GBA, zoals Pokémon, die in principe speelbaar zouden kunnen zijn. Wil je het voor jezelf uitproberen, dan kun je My Boy!, de GBA-emulator in kwestie, via de onderstaande link kopen en downloaden voor je Android Wear-smartwatch. De app kost 5,47 euro.