Als je VR-games wil spelen, kan je dat tegenwoordig op steeds meer manieren. Je kan een paar honderd euro uitgeven aan een headset als de HTC Vive of de Oculus Rift, maar ook een goedkope oplossing van bijvoorbeeld Zeiss kiezen. Het bedrijf heeft tijdens de IFA de VR One Connect onthuld. Die maakt instappen een stuk goedkoper.

Zeiss VR One Connect

De Zeiss VR One Connect is een set die voor 129 euro verkocht wordt. Meegeleverd worden twee controllers, een usb-kabel en de nodige software. De software is nodig om SteamVR-games te streamen naar een smartphone en aangekoppelde VR-headset. Volgens Zeiss zal de software in combinatie met elke high-end smartphone en elke headset gebruikt kunnen worden.

Games worden op een computer gedraaid, maar via de meegeleverde USB-kabel doorgezet naar je smartphone. Voor het berekenen van je positie in een game, maakt de software gebruik van de sensoren van je smartphone. Verder worden de controllers met je smartphone verbonden via Bluetooth.

In theorie is het in elk geval een heel interessant systeem, al ontbreekt natuurlijk de VR-headset zelf, die je op je hoofd moet zetten. Daarvoor lanceert Zeiss een andere set, waarbij het de eerder gelanceerde VR One-bril meelevert. Die set kost 199 euro en is wellicht nog interessanter om aan te schaffen.