Zeiss heeft een nieuwe versie van de VR One aangekondigd: de Zeiss VR One Plus. Dit kan nog wel eens de universele headset voor smartphones worden. De vr-headset biedt namelijk ondersteuning aan voor alle smartphones met een scherm tot 5,5-inch.

Zeiss VR One Plus: de universele headset voor smartphones?

Er is nu een nieuwe versie van de Zeiss VR One-headset beschikbaar, genaamd de Zeiss VR One Plus. Deze headset is uniek in de zin dat die ondersteuning aanbiedt voor alle smartphones, mits hun scherm niet groter is dan 5,5-inch. Het maakt voor de virtual reality-headset dus niet uit of je er een Sony Xperia Z5 Premium of een iPhone 6S Plus in stopt, de headset werkt gewoon. Dat is een andere aanpak dan het gros van de vr-brillen voor smartphones die worden gelanceerd, die vaak alleen met de producten van de fabrikant zelf werken.

Daarnaast is het zo dat iedereen met een bril op, de Zeiss VR One Plus ook gewoon kan gebruiken, omdat de vr-bril eenvoudig over je eigen bril geschoven kan worden. De virtual reality-bril kost 129 euro in Nederland. Wanneer je hem bestelt, dan wordt de bril pas in augustus geleverd - dat dan weer wel. Je kunt overigens met PayPal betalen - een veilige online betaalmethode. Mocht je dus geen smartphone van Samsung, OnePlus of ZTE hebben, maar wel virtual reality willen uitproberen, dan kan dat met de Zeiss VR One Plus-bril.