De HTC Vive Focus is momenteel alleen in China verkrijgbaar. Maar wanneer blijkt dat de bril daar goed verkocht wordt, dan komt-ie ook naar andere landen.  Dat heeft het bedrijf laten weten in een recent gegeven interview.

HTC Vive Focus is nu exclusief voor China

HTC had ooit plannen om een Google Daydream-headset uit te brengen. Een Google Daydream-headset is een zelfstandige virtualrealitybril die leunt op de kracht van je smartphone. Maar die bril is er nooit gekomen. Ondertussen concentreert het bedrijf zich hevig op de HTC Vive Focus, een zelfstandige virtualrealitybril die zonder pc of smartphone werkt. Deze bril is vorig jaar exclusief in China uitgekomen, zonder uitzicht op een internationale release. Maar daar kan binnenkort verandering in komen, laat de directeur weten in een interview.

Mocht de bril daar namelijk goed presteren, dan zit het er dik in dat HTC Vive de Focus ook zal uitbrengen in andere landen. De beste man, Alvin Wang Graylin, kan geen reden bedenken waarom het bedrijf dit níet zou willen. Verder heeft HTC nog geen plannen bekendgemaakt over zo'n wereldwijde release en weten we dus nog niet wanneer we de virtualrealitybril in andere landen kunnen verwachten. Ook weten we niet of HTC de HTC Vive Focus zal aanpassen voor die landen en of de prijs verhoogd of verlaagd gaat worden.