De zelfstrikkende schoenen van Nike zullen 670 euro gaan kosten. Eerder leefde het idee dat de prijs op 930 euro zou gaan liggen, maar dat is dus niet het geval. Deze schoenen zijn geïnspireerd door de schoenen van het merk uit de film Back to the Future II.

Zelfstrikkende schoenen van Nike

Nike plaagt liefhebbers van sneakers al maanden met het idee van zelfstrikkende schoenen. In dit geval zijn deze schoenen geïnspireerd door de schoenen uit de film Back to the Future II, van hetzelfde merk. Een YouTuber genaamd Jacques Slade schijnt nu van het bedrijf te horen hebben gekregen dat de schoenen niet duizend dollar (930 euro), maar 720 dollar (670 euro) zullen gaan kosten, wanneer ze later dit jaar te koop zijn in de Verenigde Staten. De schoen bevat een sensor die kan bepalen hoe strak de veters kunnen zitten om de voet.

Vorig jaar introduceerde het schoenenmerk al eerder schoenen zelfstrikkende veters, maar die waren slechts in een kleine hoeveelheid beschikbaar. De HyperAdapt 1.0 bevat dezelfde technologie aan boord en zou dit jaar al op de markt moeten verschijnen. Echter, je kunt alleen een paar verkrijgen wanneer je lid bent van Nike+: het fitnessportaal van het bedrijf. Tijdens de kerstdagen zullen ze in drie verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. In de toekomst wil Nike nog meer soortgelijke schoenen uitbrengen, met meer automatische functies.