Zo’n vijf maanden nadat Google het horlogebesturingssysteem Android Wear 2.0 heeft gepresenteerd, is deze belangrijke update eindelijk onderweg naar de ZenWatch 3. Eigenaren van de ZenWatch 2 moeten echter nog een tijdje wachten.

Asus onduidelijk

Asus, de producent van de ZenWatch-smartwatches, heeft eerder gezegd dat de update in het begin van het tweede kwartaal van dit jaar zou worden uitgerold. Maar dat heeft de fabrikant niet gehaald. We leven inmiddels in het derde kwartaal.

Gebroken belofte eindelijk vervuld

Vervolgens meldde Asus op Twitter dat Android Wear 2.0 voor de ZenWatch 3 er snel aan zou komen, maar die tweet is weer haastig gewist. Gisteren was eindelijk het verlossende woord: de ZenWatch 3 krijgt nu de update, en de eerste eigenaren hebben hem al binnen.

Software ook los beschikbaar

Wie een ZenWatch 3 heeft en niet wil wachten tot de update vanzelf het horloge bereikt, kan eventueel de software hier van internet halen, maar daarbij merken wij op dat dit niet de koninklijke weg is en dat het risico’s met zich mee kan brengen.

Op het horloge zelf kun je in de instellingen controleren of er een update klaar staat.

Alles over Android Wear 2.0 kun je lezen in ons achtergrondartikel over alle nieuwe mogelijkheden van dit nieuwe polsbesturingssysteem. Onze erg positieve review over de ZenWatch 3 kun je hier vinden.