Nadat Zivix al met succes de jamstik+ lanceerde, heeft het bedrijf opnieuw een project op Kickstarter geplaatst. Het bedrijf, dat er alles aan wil doen om meer mensen plezier te laten maken met muziek, is nu bezig met een nieuwe wearable. Het horloge geeft het spelen op een luchtgitaar een hele nieuwe dimensie.

Hoe werkt AirJamz?

Met AirJamz wordt het mogelijk om gitaarsolo's te spelen zonder dat je ook daadwerkelijk gitaar kunt spelen, maar hoe werkt dat dan precies? Het is de bedoeling dat je het horloge om je pols bindt en hem vervolgens via Bluetooth verbindt aan je Android- of iOS-apparaat. Binnen enkele seconde is het horloge verbonden met het apparaat van jouw voorkeur.

AirJamz kan met twee verschillende apps worden gebruikt, namelijk AirJamz: Music en AirJamz: Guitar. De eerstgenoemde applicatie zorgt ervoor dat je tot vier spelers tegelijkertijd een potje kunt jammen, daarbij kun je meer dan alleen gitaar spelen. Gegarandeerd plezier voor de hele familie dus. De andere applicatie gaat op zijn beurt dieper in op de gitaar met uitgebreide gitaarklanken.

airjamz-luchtgitaar

De prijs

Sinds deze maand is de wearable te vinden op Kickstarter. Liefhebbers die er supervroeg bij zijn, kunnen voor 35 dollar de nieuwe eigenaar worden van één AirJamz. Mocht je bereid zijn om 59 dollar neer te tellen, dan krijg je er ook een speciale speaker bij: de MiniJamz. Het is de bedoeling dat de horloges in augustus worden verstuurd. Op dit moment heeft Zivix al 10.000 dollar binnengehaald. Uiteindelijk hopen zij de 30.000 dollar te bereiken. Ook wil het bedrijf graag het goede doel steunen. Dus voor iedere twintig AirJamz die verkocht worden, wordt één horloge gedoneerd aan een goed doel.