Een eigenaar van de Apple Watch Series 2 heeft een video online gezet waar we in slow-motion kunnen zien hoe de smartwatch omgaat met water. Het apparaat spuugt het water er als het ware uit, via de gaten die aan de zijkant zitten.

Video: Apple Watch Series 2 en water

Apple heeft ervoor gezorgd dat de Apple Watch Series 2 waterdicht is. Het apparaatje kan dus om de pols blijven zitten wanneer je van plan bent om te zwemmen, zodat je ook die prestaties in beeld kunt brengen. Maar hoe gaat de nieuwe Apple Watch nou om met al dat water? Het is niet zo dat de behuizing helemaal dichtgemaakt is, namelijk: er kán water in komen -- maar gelukkig niet overal. En het water dat erin komt, wordt er ook weer uitgespuugd. Check bijvoorbeeld maar eens de video in slow-motion, hier beneden.

Hierin is te zien hoe de Apple Watch Series 2 omgaat met het water dat is binnengekomen. Zoals je ziet spuugt de smartwatch het water er als het ware uit. Daarnaast is het zo dat Apple onder meer een hoop sterke lijm gebruikt om ervoor te zorgen dat het apparaat geen schade oploopt tijdens het zwemmen. Tot op heden is het nog niemand gelukt om de Series 2 - bij normaal gebruik - in het water kapot te krijgen, dus lijkt het erop dat de claims van Apple kloppen. Ook de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn geheel waterdicht.