Er is nu een applicatie te downloaden vanuit Google Play die het mogelijk maakt apps voor Google Cardboard op een Samsung Gear VR af te spelen. Omdat Samsung de Gear VR-headset alleen toegang geeft tot de Oculus Store, lopen eigenaars een hoop content mis.

Meer content voor de Gear VR

De Samsung Gear VR is een virtual reality-headset voor je Samsung-smartphone, waar je een aantal toffe ervaringen op kunt vinden die in de Oculus Store staan. Helaas is het niet mogelijk content geschikt voor Google Cardboard af te spelen met de vr-headset, aangezien je geen toegang hebt tot apps vanuit Google Play. Er zijn wel methodes dat voor elkaar te krijgen, maar die zijn vaak ingewikkeld en werken niet altijd naar behoren. Gelukkig is er nu een onofficiële applicatie in Google Play die het probleem kan oplossen.

Het enige wat je hoeft te doen, is de CB Enabler voor Gear VR te downloaden en de volgende stappen te volgen.

  1. Open de applicatie na het installeren (de app vind je onderaan het bericht)
  2. Tap op 'Enable Device Administration' in CB Enabler
  3. Tap daarna op 'Activate' in de pop-up
  4. Tap op het icoon van Google Cardboard in CB Enabler

Wanneer je dit gedaan hebt, kun je elke Google Cardboard-app openen en daarna de Samsung-smartphone in je headset stoppen. Google Cardboard werkt het beste als de app weet op wat voor toestel je de app afspeelt. En aangezien de Gear VR niet zijn eigen qr-code heeft, kun je de onderstaande codes gebruiken voor het toestel dat je in de headset hebt zitten.

samsung-qr-codes