NASA heeft een video op zijn eigen YouTube-kanaal gepost waarin we kunnen zien hoe astronauten werken met de Microsoft HoloLens op de ISS. Zo werd er voor het eerst een Skype-gesprek vanuit ISS naar Mission Control uitgevoerd met de bril op.

Microsoft HoloLens in de ruimte

Eerder kwamen er al foto's naar buiten van astronaut Scott Kelly, die gebruikmaakt van de augmented reality-bril Microsoft HoloLens. Maar deze week is er een video verschenen op het YouTube-kanaal van NASA (National Aeronautics and Space Administration) waarin we kunnen zien waar de HoloLens precies voor wordt gebruikt in de International Space Station (ISS). De bril wordt gebruikt in een speciaal project, genaamd Project Sidekick. Met dit project kunnen astronauten hulp krijgen vanaf de aarde.

In de bovenstaande YouTube-video zien we hoe astronaut Kelly directe assistentie krijgt vanuit Mission Control in de Verenigde Staten, waardoor hij zijn taken kan uitvoeren. Ondertussen communiceren de mensen met elkaar via Skype. Sterker nog: dit was de eerste keer dat er een Skype-gesprek vanuit ISS met Mission Control werd gevoerd, dus dat is een mooie primeur voor de Microsoft HoloLens. Aan boord van ISS zijn twee HoloLens-brillen, die in de toekomst vaker gebruikt zullen worden voor het voltooien van missies en andere taken.