Nadat Blocks vorig jaar met zijn Kickstarter-project een bedrag van 1,6 miljoen euro in de wacht wist te slepen, zijn de makers van de modulaire smartwatch nu zo goed als klaar om de eerste modellen te versturen. Het team achter het slimme horloge heeft het design nog wat aangepast, de processor van een update voorzien en is nu bezig met een grote testfase. Ook is inmiddels de eerste video opgedoken waarop we het resultaat kunnen aanschouwen.

Nadat op woensdag al een korte teaser was vrijgegeven, is nu een uitgebreide video onthuld. In vier minuut en zestien seconden worden we volledig bijgepraat over de gloednieuwe smartwatch en krijgen we zelfs te zien hoe je het horloge in elkaar zet. Zo zien we onder andere hoe de module van een hartslagsensor vast wordt geklikt aan de body van het horloge.

Prijs en beschikbaarheid van Blocks

Het is de bedoeling dat Blocks de eerste lading van zijn slimme horloges in de herfst zal versturen. Op dit moment zijn de horloges ook gelijk te pre-orderen via de officiële website van Blocks voor een bedrag van 330 dollar, omgerekend zo'n 300 euro. Voor dat bedrag krijg je gelijk vier modules erbij. Wil je losse modules bijbestellen, dan betaal je daar 35 dollar (30 euro) voor. De verzendkosten buiten de Verenigde Staten bedragen 15 dollar, oftewel zo'n 13 euro. Naar verwachting worden de voorbestelde exemplaren in oktober verstuurd.