Niet iedereen die de Oculus Rift in de pre-order heeft besteld, heeft het apparaat ook daadwerkelijk al binnen. Onlangs werd namelijk bekend dat de levering de nodige vertraging had opgelopen. Shuhei Yoshida, de president van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios, heeft het apparaat wel alvast in huis en kwam met een wel heel creatieve oplossing voor een probleem waar een aantal bezitters van de Oculus Rift over klaagt.

Zo lost Yoshida het probleem van Oculus Rift op

Gebruikers van de bril hebben zo nu en dan nogal last van het feit dat er licht onder de bril door tevoorschijn komt rond het gebied van de neus. Het is dan ook maar goed dat Yoshida met een handige oplossing is gekomen voor het probleem. Althans, in ieder geval een ludieke oplossing. Yoshida oppert namelijk om een slaapmasker te plaatsen tussen de neus en de bril. Om zijn uitleg kracht bij te geven, plaatste hij onderstaande afbeeldingen op Twitter.


Op social media kan men wel lachen om de oplossing van de president van Sony. Nu maar hopen dat Yoshida de ontwikkeling van de PlayStation VR aan anderen over laat.