Sony heeft een nieuwe instructievideo online geplaatst waarin goed te zien is hoe je de lenzen van de PlayStation VR goed schoonhoudt. Tijdens het spelen kan het nog wel eens voorkomen dat de lenzen beslaan, waardoor je dus in feite niets meer kunt zien tijdens het spelen.

Lenzen schoonmaken van PlayStation VR doe je zo

Sony heeft wederom een instructievideo online gezet over de PlayStation VR. Eerder plaatste het bedrijf al enkele andere video's waarin te zien is hoe je moet omgaan met de virtual reality-bril; de onderstaande video heeft dus te maken met het onderhouden van de hardware. En dat is belangrijk -- want als er iets met de lenzen gebeurt, dan heb je vrij weinig aan het systeem. Zo raden we het af de lenzen schoon te maken met vloeibare middelen wanneer ze beslaan, maar hoe zorg je er nou voor dat ze ook schoon blijven?

In feite komt het erop neer dat je gebruik moet maken van het meegeleverde doekje. Dat doekje vind je in de doos van de PlayStation VR. Je pakt het uit en zorgt er met een circulaire beweging voor dat de lenzen schoon blijven. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of bijvoorbeeld iets als alcohol, omdat die middelen slecht zijn voor de lenzen. In een andere video liet Sony al zien hoe je om moet gaan met het rubber en de buitenkant van de virtual reality-headset. Die video kun je hieronder bekijken, zodat je de bril altijd goed kunt onderhouden.