Google bracht twee jaar geleden zijn Android Wear smartwatches op de markt. Daarbij was het vooral de bedoeling dat het apparaat zou helpen bij het op peil houden van de conditie. Het is een gebruiker nu echter ook gelukt om Counter Strike te installeren op het horloge, zo kunnen we zien op een YouTube-filmpje van Dave Bennett.

De gebruiker benadrukt dat het natuurlijk niet gaat om de allernieuwste versie van het spel. Dave is er echter wel in geslaagd om de versie uit de late negentiger jaren werkend te krijgen op zijn horloge. Alhoewel hij via zijn eigen smartwatch geen gebruik kan maken van de online-modus wegens het ontbreken van een internetverbinding, is het wel mogelijk om los te gaan in de privé-modus.

Hoe Counter Strike installeren op Android Wear?

Dave heeft op zijn eigen blog uitgelegd hoe liefhebbers het spel ook op hun eigen horloge kunnen installeren. Nodig zijn: het originele Counter Strike 1.6 spel, Xash3D en Android CSClient. Om het spel werkend te krijgen, moet als eerst een map genaamd xash gecreëerd worden op het apparaat. Vervolgens moeten de mappen Valve en Cstrike uit de Counter Strike installatie gekopieerd worden naar de map xash. Daarna moeten Xash3D en Android CSClient geïnstalleerd worden. Zodra vervolgens de CSClient-applicatie wordt gestart, moet onderin het scherm de launch button ingedrukt worden. Vanaf dat moment kan men aan de slag.