De frontcamera van de HTC Vive kan ervoor zorgen dat je tijdens het gamen niet over de hocker struikelt: je ziet namelijk een live feed van je omgeving. Gelukkig is het niet zo dat die feed extreem afleidt: het schermpje is namelijk erg klein.

Video: zo werkt de frontcamera op de HTC Vive

Met een virtual reality-bril op, zie je natuurlijk niet meer wat er om je heen gebeurt. Dat probleem hebben HTC en Valve, de makers van de HTC Vive, opgelost door een camera aan de voorkant van de headset te plaatsen. Die kan namelijk laten zien wat er voor je gebeurt, door een klein schermpje met een live feed in beeld te brengen. In de onderstaande video kun je zien hoe dat er precies uitziet. Het is belangrijk dat de bedrijven een dergelijke probleem adresseert: met de Vive-bril ben je namelijk in staat ook daadwerkelijk rond te lopen.

En die bewegingen worden vertaald in de digitale wereld, mits de game dat natuurlijk van de speler vergt. De frontcamera kan uiteindelijk ook gebruikt wordt voor het mengen van virtual en augmented reality (dit zijn de verschillen), maar daarover is op moment van schrijven nog niets bekend. De HTC Vive is nu vooruit te bestellen (te pre-orderen) voor een bedrag van 899 euro. Daarvoor heb je wel een uitstekende en krachtige game-pc nodig, die ook gemakkelijk duizend of euro of meer kan kosten. Check de bovenstaande video.