Sinds Microsoft in 2015 zijn HoloLens presenteerde, heeft de nieuwe gadget enorm veel belangstelling gewekt. Tot op heden konden we de binnenkant van de augmented reality-bril echter nog niet aanschouwen. The Verge heeft nu een YouTube-filmpje naar buiten gebracht waardoor we een exclusief kijkje krijgen binnenin de Microsoft HoloLens. Elk onderdeel is terug te vinden in de video. Daarbij wordt ook uitleg gegeven over wat de onderdelen precies doen.

Tom Warren, die verantwoordelijk is voor een geschreven stuk en de video op het eerdergenoemde medium, kan zich nog goed herinneren dat hij vorig jaar de headset uitprobeerde. Bewakers hielden toen goed in de gaten dat niemand foto's zou maken van het product om te voorkomen dat rivaliserende bedrijven daarmee aan de haal zouden gaan. Tech-liefhebbers moesten al hun spullen van tevoren dan ook in een kluis leggen. Nu, een jaar later, heeft Microsoft zelf meegewerkt en alle gevraagde onderdelen van de HoloLens geleverd.

Microsoft HoloLens niet voor consumenten

Veel meer dan de bovenstaande video lijken consumenten de komende tijd niet te hoeven verwachten van de HoloLens. Microsoft kondigde namelijk al aan dat de augmented reality-bril nog lang niet wordt gelanceerd als een consumentenversie. Voor bedrijven die niets met entertainment te maken hebben, is de bril voor zo'n drieduizend dollar te koop. Naar verwachting zal de de gadget in de komende jaren nog de nodige veranderingen ondergaan.