Virtual reality is, maar kan ook nog heel gelimiteerd of limiterend aanvoelen. Zotac Mobile VR wil de beperking met betrekking tot vrijheid nu opheffen door een complete computer, met krachtige hardware, in een rugzak te plaatsen. Zo kun je echt vrij rondlopen.

Loop vrij rond met Zotac Mobile VR

High-end virtual reality-brillen, zoals de HTC Vive en de Oculus Rift, hebben natuurlijk een high-end pc nodig om te kunnen functioneren, maar dat zorgt er wel voor dat je vast zit - je moet in de buurt van die pc blijven, zodat de verbinding behouden kan blijven. Met een Google Cardboard of Samsung Gear VR op je gezicht heb je dat probleem niet, maar dan heb je niet te maken met een premium ervaring. Zotac Mobile VR wil beide problemen oplossen door een high-end pc in een rugtas te stoppen, zodat je vrij kunt rondlopen.

[irp]

In de onderstaande video, die Zotac heeft vrijgegeven, krijg je een indruk van hoe dat eruitziet. Op moment van schrijven zijn er weinig details beschikbaar over de set, en weten we dus niet of we die kunnen kopen of wat voor batterij er gebruikt wordt. De computer in de tas is een Zotac Magnus EN980 PC, met een Intel Skylake-processor, NVIGIA GeForce GTX 980-graphics en een liquid cooling system. Wellicht is het mogelijk zelf zoiets in elkaar te zetten, maar dan moet je er wel altijd voor zorgen dat de pc zijn hitte kwijt kan.