Het Chinese ZTE heeft deze week zijn eerste smartwatch gepresenteerd. Het bedrijf komt met de ZTE Axon Watch, een slim horloge dat beschikt over een amoled-display en draait op een eigen besturingssysteem.

De ZTE Axon Watch is samen met de nieuwe Axon smartphone gepresenteerd en is dan ook qua stijl te vergelijken met de smartphone. Het horloge komt met een modern design en is voorzien van een 1.4-inch amoled-display. Het scherm heeft een resolutie van 400 bij 400 pixels en is beschermd met zowel een Gorilla Glass-coating als saffier.

Onder de motorkap is de smartwatch voorzien van 512MB aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen, een nog niet nader genoemde Qualcomm-processor, een 300mAh accu, gps, Bluetooth 4.1. Ook zijn er diverse sensoren aanwezig, waaronder een hartslagmeter. Het horloge heeft een IP67-certificaat meegekregen en is dus beschermd tegen water en stof.

ZTE-Axon-Watch

De ZTE Axon Watch heeft een diameter van 42mm, is 11,5 millimeter dun en weegt 49 gram. Opvallend is dat het horloge niet op Android Wear draait maar op Tencent OS, een eigen besturingssysteem dat wel gebaseerd is op Android. Op dit moment is nog niet bekend wanneer het horloge op de markt verschijnt en wat ervoor betaald moet worden.