ZTE heeft een nieuwe virtual reality-headset aangekondigd, genaamd ZTE VR. De headset is samen met de nieuwe smartphone tentoongesteld van het bedrijf en is ook bedoeld voor die phone, de ZTE Axon 7. Er is overigens ondersteuning aangekondigd voor Daydream.

Dit is de ZTE VR

In 2016 heerst er een ongeschreven regel dat telefoonfabrikanten geen smartphones meer mogen uitbrengen zonder een vr-headset erbij te leveren - en fabrikant ZTE doet daar vrolijk aan mee. Samen met de aankondiging van de ZTE Axon 7, kondigt het bedrijf namelijk ook de ZTE VR aan. Dit is de Gear VR van ZTE, omdat het in feite een lege headset is, totdat je die nieuwe smartphone er inschuift. Helaas is er verder weinig over de device naar buiten gebracht, buiten het bericht dat de vr-bril nu bestaat en dat 'ie met de Axon 7 samenwerkt.

Op de afbeelding zijn wel een aantal knoppen te zien op de zijkant. Ook lijkt er een touchpad aanwezig te zijn waarmee je wellicht wat swipe-handelingen kunt verrichten, zoals op de eerdergenoemde Samsung Gear VR. Buiten het feit dat de VR beschikt over een 9-axis-gyroscoop, heeft de fabrikant zelf niets meer over het apparaat verteld. Wel is het zo dat de bril Daydream zal ondersteunen wanneer die software later dit jaar wordt gelanceerd. Over een prijs en releasedatum - voor Nederland in elk geval - is nog niets bekendgemaakt.