ZTE, Qualcomm en Wearsafe hebben een samenwerking aangekondigd om speciale wearables op het gebied van persoonlijke veiligheid te ontwikkelen. Deze samenwerking hebben de bedrijven aangekondigd tijdens de CES 2018. De bedrijven gaan intensief samenwerken om wearables met persoonlijke tracking voor de veiligheid te ontwikkelen. Het gaat hier om zogenaamde PERS-wearables (Personal Emergency Response Systems). Deze worden voornamelijk gebruikt als waarschuwingssysteem of alarm bij een medisch noodgeval of een andere situatie waarbij de gebruiker in nood verkeerd.

ZTE zal de wearables gaan ontwerpen gebaseerd op het Snapdragon Wear 1100-platform van Qualcomm met de persoonlijke beveiligingssoftware van Wearsafe. Deze apparaten worden veel gebruikt in de zorg, waarbij de gps-locatie van een patiënt wordt bijgehouden. Via een alarmknop wordt automatisch een alarm verstuurd naar de eerste hulp en/of familie. Deze apparaten zijn vandaag de dag vaak log en groot en zeker niet vergelijkbaar met de hedendaagse wearables. De techniek is er namelijk om kleinere persoonlijke wearables voor de persoonlijke veiligheid te ontwikkelen, maar nu moeten de producten nog komen. De samenwerking moet dit gat in de markt op gaan vullen.

Compacte en draagbare veiligheidswearables

De drie bedrijven hopen nieuwe veiligheidswearables te kunnen ontwikkelen die veel compacter en draagbaarder zullen zijn. Daarnaast moet de software van Wearsafe zorgen voor meer informatie als de alarmknop werd ingedrukt, bijvoorbeeld audio-opnamen of de snelheid waarmee de patiënt zich heeft voortbewogen ten tijden van het noodgeval. Specifieke producten zijn nog niet aangekondigd. Later in het jaar zal er meer informatie over de eerste producten van de drie bedrijven beschikbaar moeten zijn.