ZTE werkt aan een Android Wear-horloge. Van deze ZTE Quartz, die waarschijnlijk draait op Android Wear 2.0, is inmiddels een persfoto gelekt.

Google zou deze week Android Wear 2.0 lanceren. Verwacht wordt dat tijdens deze introductie niet alleen enkele smartwatches van Google worden geshowd, maar ook enkele Android Wear-horloges van LG. Nu is duidelijk dat ook ZTE werkt aan een smartwatch die op dit vernieuwde besturingssysteem gaat lopen.

Simkaart met 3G

ZTE, een Chinese elektronicafabrikant, heeft de Quartz al bijna klaar. De smartwatch wordt volgens de geruchtenmachine toegerust met wifi én met 3G-connectiviteit. Er kan dus een simkaart in die de smartwatch zelfstandig het internet op laat gaan, onafhankelijk van een smartphone.

Bellen vanaf je pols

Met de 3G-verbinding kan het horloge niet alleen gebruik maken van mobiel internet, je kunt er ook telefoontjes mee plegen vanaf de pols. Het modelnummer is ZW10.

In ontwikkeling

Hiermee is de koek van de geruchtenmachine helaas alweer op. De smartwatch is kennelijk nog volop in ontwikkeling, en er valt nog niets te onthullen over het scherm, mogelijke waterdichtheid en de oplaadmogelijkheden. Of ZTE weet dit soort details beter geheim te houden dan de meeste concurrenten, maar dat denken we niet. Anders hadden we dit plaatje niet gezien. Het is nog niet te zeggen of de ZTE Quartz op het Mobile World Congress in Barcelona onthuld zal worden. Deze mobiele beurs vindt eind deze maand plaats.

Meer weten over Android Wear? Hier is een review van een recent uitgebracht Android Wear-horloge van Fossil te lezen.