De gelukkigen die de ZTE Quartz-smartwatch al te pakken hebben weten te krijgen, kunnen zeer binnenkort een software-update tegemoet zien.

Goedkoop

De ZTE Quartz is in april gepresenteerd door de Chinese fabrikant. Het Android Wear-horloge is echter nog niet in Nederland te koop. Belangrijke troef van het horloge is de prijs van minder dan 200 euro. Er zitten wel minder opties in dan in andere Android Wear 2.0-smartwatches. Zo ontbreekt een hartslagsensor of een nfc-chip. Doordat deze zaken ontbreken, gaat de batterij wel wat langer mee.

Verbeteringen

De update die nu klaar staat voor de ZTE Quartz, omvat volgens ZTE een aantal belangrijke verbeteringen. Alle gebruikers worden aangemoedigd om de update ‘over the air’ te installeren. Wat er in zit, is nooit helemaal duidelijk bij dit soort updates. ZTE vermeldt ‘google security patches’. Voorts zit er een verbetering in de bluetooth-connectiviteit met de verbonden smartphone in deze update, en verbeteringen van de synchronisatie. En dan zijn er nog de gebruikelijke performance-verbeteringen en bug fixes.

Over the air

ZTE Quartz-dragers zullen op een gegeven moment op hun horloge zelf kunnen aflezen dat er een update klaar staat. Wie daarvoor geen geduld heeft, kan handmatig controleren of de nieuwe firmware al beschikbaar is. Allereerst moet het horloge volledig worden opgeladen. Het moet worden verbonden met een wifi-netwerk. Voorts ga je naar de instellingen —> systeem —> about (over) —> system updates. In dat laatste menu kan de optie worden gevonden om de laatste update te downloaden.