Wearables komen in alle soorten en maten, met verschillende functies en mogelijkheden. De kans is groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet meer gelukkig kunnen we je helpen. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste tips en adviezen voor de aanschaf en het gebruik van wearables. Zo vind je hier advies voor het kopen van een fitness tracker of een smartwatch, en tips voor het gebruik van je smartwatch.

Tips en advies

Wearables Magazine focust zich, zoals de naam al doet vermoeden, op wearables, maar wat zijn dit nu precies en welke producten vallen in deze categorie? In onderstaand artikel maken we alles duidelijk zodat jij op zoek kunt naar de beste wearables voor jou.

Wat is een wearable?

Smartwatches

Een smartwatch is het horloge van de toekomst, die je nu al kunt kopen. Smartwatches komen in allerlei soorten en maten, met verschillende toepassingsmogelijkheden. Hieronder vind je de belangrijkste tips en adviezen voor smartwatches.

Wat is een smartwatch en wat kun je ermee?
Waar moet je op letten bij het kopen van een smartwatch? Wat is Android Wear en hoe werkt het?
Wat is een hybride smartwatch en wat heb je eraan? Zo maak je van je Android Wear-smartwatch een Rolex, Breitling of Tag Heuer Carrera
Bellen en sms-berichten versturen met Android Wear
Bellen en sms-berichten versturen met de Apple Watch 5 tips en trics voor Android Wear smartwatches Apple Watch: alles dat je moet weten Tizen: wat is het en hoe werkt het op een smartwatch? Microsoft Band: Alles dat je moet weten
Pebble smartwatches: Alles dat je moet weten Data uit Fitbit importeren in de iOS Gezondheid-app
Android Wear horloges in combinatie met een iPhone: hoe werkt het?

Fitness trackers

Ben je helemaal gek op het bijhouden van je (sport)activiteiten? Of ben je graag op de hoogte van je gezondheid middels handige data? Dan zijn fitness trackers interessant voor je. Hieronder vind je de belangrijkste tips en adviezen voor fitness trackers.

Wat is een fitness tracker?
Fitbit-smartbands: Alles dat je moet weten

Overige tips en adviezen

Alles dat te maken heeft met specifieke functies van wearables en accessoires voor wearbles vind je in de tips en adviezen hieronder.

Wearables en je hartslag: alles dat je moet weten
Dit moet je weten voordat je een virtual reality-headset koopt Wearables en privacy: waar moet je rekening mee houden?
Virtual reality en augmented reality: wat is het verschil?
Virtual reality vergeleken: welke vr-bril is geschikt voor jou? HTC Vive virtual reality bril: alles dat je moet weten
Samsung Gear VR: alles dat je moet weten
Google Daydream: alles dat je moet weten PlayStation VR: alles dat je moet weten Microsoft HoloLens: alles dat je moet weten
Oculus Rift: alles dat je moet weten